Skip to main content

Osmaniye Arkadaşlık Sitesi – Osmaniye’de Hayat

Küçük bir şehir olup Osmaniye arkadaşlık sitesi sayesinde yeni arkadaşlar edinebilirsiniz. Osmaniye, Türkiye’nin Güneydoğu bölgesinde, Akdeniz’in İskenderun Körfezi’nin hemen kuzeyinde küçük bir kasabadır (974 kilometrekare). Yakın zamana kadar Adana’nın bir ilçesi olduğu için Türkiye’nin en yeni şehirlerinden biridir, 1996 yılında il statüsüne sahiptir. Nüfusu yaklaşık 513.000 (2016) olup büyümektedir.

Serinlemek için gidebileceğiniz bir yer olup qeep dostunuzla ziyaret edebileceğiniz Osmaniye yakınlarındaki Zorkun Yaylası, ılıman bir Akdeniz iklimine sahiptir ve marangozluk ve ahşap işçiliğinin ekonomiye hakim olduğu verimli tarım alanları ve ormanları ile çevrilidir. Bugün kasaba, bölgenin pamuk, buğday, mısır, soya fasulyesi ve antepfıstığı üretimi için bir işleme merkezidir. Kilim dokuma, Osmaniye’nin bazı bölgelerinde de büyük bir değere sahiptir.

Osmaniye Arkadaşlık Sitesi – Gezilecek Yerler

Sizlere sıralayabileceğimiz Osmaniye arkadaşlık sitesi sayesinde dost edinebileceğiniz Osmaniye’nin bazı ilçeleri ise; Bahçe, Düzici, Kadirli, Hasanbeyli, Sumbas ve Toprakkale. Bugün Kastabala Kalesi, Hemite, Frenk (Çardak), Toprakkale ve Savranda (Kaypak) kaleleri gibi kasaba sınırlarında birçok ilgi çekici yer var. Şehrin sadece 26 kilometre güneydoğusunda Zorkun Yaylası ve 16 km uzaklıktaki Olukbaşı Yaylası, Çukurova ovasının yoğun yaz sıcağından sığınak ve evcil hayvanlar için bol otlatma sağlıyor.

Osmaniye’nin Arkadaşlık Sitesi – Başka Nereleri Gezmeli?

Başka nereleri gezmeliyim diye soruyorsanız Osmaniye’nin arkadaşlık sitesi dostunuzla kenti çevreleyen topraklarda, Kalkolitik ve Erken Tunç Çağı’nda Lelegs adlı bir ulus yaşadı. Sonraki yüzyıllarda Büyük Hitit Devleti, Asur uygarlığı, Roma İmparatorluğu, Bizans İmparatorluğu, Selçuklu ve son olarak Osmanlı İmparatorluğu bölgede hüküm sürdü.

Kadirli ilçesine 25 kilometre uzaklıktaki Karatepe Milli Parkı’nda, Kral Asitawada’nın yazlık rezidansının kalıntılarını ve Hitit ve Fenike yazıtlarının tabletlerini bulabileceğiniz neo-Hitit bölgesi olan Karatepe-Aslantaş açık hava müzesi var.