Skip to main content

Mardin Arkadaşlık Sitesi Ve Mardin Nasıldır?

Tarihi yapıları ile ünlü olup, Mardin arkadaşlık sitesi aracılığıyla arkadaş bulabileceğiniz Mardin, Mezopotamya düzlüklerine güneye bakan bir tepenin yamacında yer almaktadır. Mardin, Türkiye’yi Suriye ve Irak’a bağlayan demiryolu ve karayolu güzergahlarında bulunuyor. Bir kulaktan kulağa göre, şehrin tarihi Tufan’a kadar uzanıyor. Şehir Hürri-Mitani, Hititler, Sürler, Babiller, Persler, Romalılar, Araplar ve Selçuklu Türklerinin egemenliği altında yaşıyordu. Daha sonra Artuklu Krallığı’nın “Tabaka Ilgaziyye” adlı Mardin şubesi kuruldu ve bu dönemde şehir gelişti.

Mardin Arkadaşlık Sitesi – Mardin İsmi Nereden Gelmiştir?

Türkiye’de Mardin arkadaşlık sitesi üzerinden arkadaş edinebileceğiniz Mardin Persler tarafından “Marde”, Bizans tarafından “Mardia”, Araplar tarafından “Maridin” ve Süryaniler tarafından “Merde-Merdo-Merdi” olarak biliniyordu. Bölge Türkler tarafından işgal edildikten sonra bunlar “Mardin” e dönüştürüldü.

Kale, Kasimiye Medresse, Zinciriye Medresse ve Ulu Cami, şehrin önemli tarihi yerleridir. Bölgedeki görülmeye değer diğer tarihi varlıklar Dayrul-Zeferan Manastırı ve Harizm Medresesi’dir. Yakındaki 15. yüzyıl Zeynel Bey Türbesi, mavi çinilerle çekici bir şekilde dekore edilmiştir. 1385 yılından kalma Sultan Isa Medresse, muhteşem oyma portalıyla ilginç, güzel bir Türk anıtıdır.

Mardin Arkadaşlık Sitesi – Gezilecek Mekanlar

Öncelikle size önerimiz olan Mardin arkadaşlık sitesi üzerinden edindiğiniz arkadaşınızla gezebileceğiniz Mardin ilinin Deyr’ul Zafaran Manastırı, Mardin’in 9 kilometre doğusunda, 9. yüzyılda inşa edilmiş bir Süryani manastırıdır. Şu anda, bir ziyaret yeri ve yoksul Süryaniler için bir sığınak. Manastır 1932’ye kadar Süryani için dini bir merkezdi. Bölgedeki birçok manastırın en büyüğlerinden biri olan Deyr’ul Zafaran’ın burada 52 Süryani Patriği gömüldü. “Mahzen” adı verilen ibadet için gizli bölüm, manastırın en eski bölümüdür. Manastır, daha sonra inşa edilen ek bölümlerle genişletildi. Deyr’ul Zafaran, Meryem Ana Kilisesi ve Mar Yakup Manastırı ile bir üçlü oluşturan yapıların etrafında, üçlüyü korumak için yapılmış üç kale vardır.

Mar Yakup Manastırı adını bir rahipten (Marislium) alır. Daha sonra “Marevgan Manastırı” olarak biliniyordu. Duygulara göre, doğunun müjdecilerinden Marbinyamin, en eski öğrencisinin kemiklerini buraya gömdü. Manastır bir süre de “Marhonesya” olarak biliniyordu ve qeep dostunuzla gezebileceğiniz müze, Antakya Patrik Hazretleri Ignatios Benham Banni tarafından 1895 yılında inşa edilen eski patrikhanede bulunmaktadır. Şimdi orijinal durumuna geri getirilen bina, M.Ö. 4000’den günümüze kadar Asur, Urartu, Helenistik, Farsça, Roma, Bizans, Selçuklu, Artuklu ve Osmanlı dönemlerini temsil eden koleksiyonlara ev sahipliği yapıyor. Çanak çömlek, mühürler, silindir mühürleri, madeni paralar, lambalar, figürinler, gözyaşı şişeleri ve mücevherler çok ve büyüleyici sergiler arasındadır.

Mardin Arkadaşlık Sitesi – Mardin Evleri

Mardin’de Mardin arkadaşlık sitesi dostunuzla dikkatinizi çekecek en önemli şey şüphesiz Mardin evleridir. Mardin evlerinde eski tarz oymayı korumuştur. Volkanik bir alanda bulunduğundan, yerel mimaride kullanılan temel girdi kolayca işlenebilen kalkerli kayadır. Kapalı yaşam tarzının tüm özelliklerini yansıtan Mardin’deki evler, 4 metre yüksekliğindeki duvarlarla çevrili ve sokaktan izole edilmiştir. Bu duvarlar sert iklim koşullarından da koruma sağlar. Evlerin erkekler ve kadınlar için ayrı bölümleri vardır ve çoğunlukla mutfağı yoktur. Bu evlerin en önemli özelliği “Midyat Çalışması” adı verilen taş işçiliğidir. Kapılar, pencereler ve küçük sütunlar kemerler ve çeşitli motiflerle giyilir. Merkezi yerleşime 1979 yılında kentsel alan alanı statüsü verilmiştir. Ev sahibi kapıları Mekke’ye hacca yapmışsa ve kapı tokmaklarının kuşların gagalarına benzeyen ayırt edici bir formu varsa, evin kapılarına Kabe resimleri oyulmuştur. Şeritler genellikle evlerin üst katlarının altındaki kemerli tünellerden geçmektedir. Hayvanların ve meyvelerin kabartma oymaları şehre rüya gibi bir karakter kazandırıyor ve modern dünya kayboluyor gibi görünüyor.

Çalışmaları ülke çapında ünlü olan Suriye Ortodoks altın ve gümüş demircileri hala zanaatlarını burada yapıyorlar, atölyeleri Müslüman bakır demircileriyle yan yana. Binaların kendileriyle birlikte, bu canlı kültürün de korunabileceği umulmaktadır. Bu kültürü qeep dostunuzla şahit olmanızı tavsiye ederiz.